Pakej Ternak Boer Betina 20 Ekor

Pakej Ternak Boer Betina 20 Ekor
RM14000

Tempahan Akikah & BBQ

Tempahan Akikah & BBQ
Hubungi @ whatsapp 0111-5060817

Program Ternak Kambing Tenusu

Program Ternak Kambing Tenusu
Pulangan 20-50% daripada pelaburan. Berminat sila hubungi Adi @ 012-6735106

Kambing Susu Meelan

Kambing Susu Meelan
Kacukan British Alpain & Saanen (Brown Saanen)

TEMPAHAN BAKA KAMBING SAANEN FULLBLOOD AUSTRALIA Minimum Order 30 ekor

TEMPAHAN BAKA KAMBING SAANEN FULLBLOOD AUSTRALIA Minimum Order 30 ekor
PEJANTAN SAANEN RM4500 & BETINA SAANEN RM4500

TEMPAHAN BAKA DORPER AUSTRALIA

TEMPAHAN BAKA DORPER AUSTRALIA
Dorper Purebreed Jantan RM3500, Dorper Betina Black Head RM1900 & Dorper White Head RM1600

JUALAN BAKA BOER BETINA KEPALA @ BADAN TOMPOKAN COKLAT

JUALAN BAKA BOER BETINA KEPALA @ BADAN TOMPOKAN COKLAT
HARGA BORONG RM750 - RM850 SEKOR

TERKINI : JUALAN BAKA PEJANTAN JAMNAPARI MUDA

TERKINI : JUALAN BAKA PEJANTAN JAMNAPARI MUDA
REGE BORONG RM600 - RM850 SEKOR

HUBUNGI KAMI

Ladang :
MTZ Farm, Tebuk Mualaf, Kampung Selabak Dalam, 36000 Teluk Intan, Perak.
Tel : 0111-5060817

Pejabat :
MTZ Ventures, Lot 7977, Jalan Kampung Selabak, Kampung Selabak Dalam, 36000 Teluk Intan, Perak.

whatsapp : 012-6735106
e-mail : Mahadir

JAWATAN KOSONG (PEKERJA LADANG)

JAWATAN : Pekerja Ladang (Ternakan/Pertanian)



GAJI : RM900

TEMPAT TINGGAL : Disediakan

LOKASI LADANG : Teluk Intan, Perak

Terbuka pada warga tempatan dan asing.

Hubungi 0111 - 5060 817



PAKEJ DOA MUSTAJAB....

PAKEJ DOA MUSTAJAB....
PAKEJ PERUBATAN ALTERNATIF ISLAM JARAK JAUH ONLINE YANG TERBAIK!!!

Follow by Email

BLOG MALAYSIA

BlogMalaysia.com

HENDAK CEBURI BIDANG TERNAKAN? TIADA KAWASAN? TIADA KANDANG? ADA MODAL...

HENDAK CEBURI BIDANG TERNAKAN? TIADA KAWASAN? TIADA KANDANG? ADA MODAL...
Saudara/saudari kami tawarkan khidmat menjaga kambing anda. Jadi anda beli kambing dan kami jaga. Cuma bayar RM1.50 sehari untuk seekor. Penjagaan termasuk makan, minum dan ubat-ubatan.Hubungi 012-6735106 atau emel ke mahadir198@gmail.com untuk keterangan lanjut.

PETA LOKASI

PETA LOKASI
MTZ FARM

TAG TELINGA KAMBING

TAG TELINGA KAMBING
RM150

PEMERAH SUSU KAMBING

PEMERAH SUSU KAMBING
HARGA RM750 SIAP HANTAR

LAMB FEEDER

LAMB FEEDER
RM150

NIPPLE DRINKER

NIPPLE DRINKER
RM250 @ 10 unit

SLATTED FLOOR

SLATTED FLOOR
RM40/piece ( saiz 600x500mm)

STAINLESS STEEL LAMB ROASTER

STAINLESS STEEL LAMB ROASTER
HARGA RM3333. TEMPAHAN SIAP DALAM MASA 2-3 MINGGU. UKURAN 1200 X 750 X 750 mm.

Rakan Niaga Diperlukan

Rakan Niaga Diperlukan
PULANGAN 16% SETAHUN. Hubungi Adi 012-6735106 @ mahadir198@gmail.com

KENALI BAKA KAMBING

KENALI BAKA KAMBING
KAMBING KATJANG - Kambing kacang dipercayai berasal dari Malaysia dan Indonesia. Ianya digunakan untuk keluaran daging. Kambing jenis ini mempunyai badan yang kecil dan pendek dan tanduk yang melentur ke atas dan ke belakang. Telinganya tegak ke sisi. Terdapat janggut pada kambing jantan dan jarang pada betina. Dari sisi, muka kelihatan lurus dan tirus.

BEBIRI TENUSU - CHIOS

BEBIRI TENUSU - CHIOS
Biri-Biri Chios berasal dari Chios, di kepulauan Greek dan diimport ke Cyprus pada 1949. Ia digunakan sebagai gerompok tulen untuk meningkatkan kebakaan biri-biri tempatan. Tidak dinafikan, Chios sangat sesuai untuk sistem pengeluaran intensif kerana sifat-sifat istimewanya yang matang awal, cepat membiak tanpa mengikut musim, serta banyak mengeluarkan susu. Berat badan pejantan lebih kurang 80 kg, induk betina 65 kg, dengan ekor tidak gemuk dan biasanya berbentuk kon.

KAMBING TENUSU - SAANEN

KAMBING TENUSU - SAANEN
SAANEN. Kambing ini berasal dari Lembah Saanen di Switzerland. Bulunya pendek berwarna putih atau krim dengan titik hitam di hidung, telinga dan di kelenjar susu. Hidungnya lurus dan muka berupa segitiga. Telinganya sederhana dan tegak ke sebelah dan ke depan. Ekornya tipis dan pendek.

BAKA JAMNAPARI

BAKA JAMNAPARI
JAMNAPARI. Kambing jenis Jamnapari berasal dari India. Ianya dibawa masuk ke Malaysia dengan maksud dikacukkan dengan kambing tempatan untuk membaiki populasi, genetik ternakan tempatan. Baka ini digunakan untuk keluaran daging dan juga susu (dwiguna). Pandangan dari sisi menunjukkan muka yang cembung (Roman nosed) dan mempunyai telinga yang panjang dan melampai ke bawah.

BAKA ANGLO NUBIAN

BAKA ANGLO NUBIAN
ANGLO NUBIAN. Baka Anglo Nubian mempunyai sifat-sifat baka Zariby (Nubian) dari Mesir dan juga baka Jamnapari dari India. Kambing ini disifatkan sebagai tahan lasak dan mudah sesuai dengan alam sekitar. Selain dari pengeluaran daging, baka ini juga boleh digunakan untuk pengeluaran susu (dwiguna). Kambing jenis ini berbadan besar dan mempunyai telinga yang panjang dan melampai ke bawah. Hidung kambing jenis ini melengkung ke bawah dan mempunyai kaki yang panjang dengan purata ketinggian badannya 80 s.m. Kebiasaannya kambing Anglo Nubian tidak mempunyai tanduk tetapi mempunyai bulu badan yang pendek. Warna bulu ialah coklat kemerahan tompok-tompok kemerahan seperti warna rusa, coklat putih, warna gelap atau kombinasi warna-warna tersebut.

KENALI BAKA BEBIRI

KENALI BAKA BEBIRI
BEBIRI DORPER. Baka ini berasal dari Afrika selatan. Ianya adalah hasil kacukan antara bebiri baka Dorset Horn dengan baka Blackhead Persian.

KURSUS PENGURUSAN TERNAKAN KAMBING (TAHAP 1 & 2)

KURSUS PENGURUSAN TERNAKAN KAMBING (TAHAP 1 & 2)
LADANG INFOTERNAK

WAKIL JUALAN KAMBING AKIKAH

PERAK DARUL RIDZUAN

SMS KAMI @ 012-6735106 DAN AKAN KAMI MAKLUMKAN WAKIL JUALAN AKIKAH TERDEKAT UNTUK SAUDARA SAUDARI


PENDAFTARAN KEMENTERIAN KEWANGAN

PENDAFTARAN KEMENTERIAN KEWANGAN
Daftar MOF, Taraf Bumiputera, Tambah Bidang dan Mohon Kad Pintar. Hubungi Adi 012-6735106

Sabtu, 29 November 2008

ALHAMDULILLAH...

Kelmarin ada penternak dari Bagan Datoh datang beli 5 ekor kambing. Tadi ada juga penternak datang dari Ipoh, dia bawa sepupu dia tengok ladang teman. Depa survey harga kambing. Last-last dia beli gak sekor wat akikah masa raya haji nie. Harga yang teman tawarkan memang kompetitif... dah banyak dah teman survey sebelum dapat set harga ini KHAS UNTUK PENTERNAK BUMIPUTERA...

Khamis, 27 November 2008

TAWARAN HEBAT. FERAL AKIKAH HANYA RM460 SAHAJA

TAWARAN HEBAT!!! Kambing Akikah Feral dari Australia. Hanya RM460.00 sahaja seekor. Minimum ORDER 5 ekor. HARGA BORONG!!! Berat 30-40 kg. Umur cukup 2 tahun. GARENTI!! Hubungi Mahadir 019-2236364.

Ahad, 23 November 2008

TAWARAN DAGING KAMBING SEGAR

Saudara Saudari, syarikat saya menawarkan daging segar kambing yang disembelih di Australia dan sampai di Malaysia keesokan harinya dengan harga RM22 sekilo. Berminat? Sila emel maklumat tuan di mahadir@mtz.com.my.

Butiran diperlukan :
1. Nama Individu/Syarikat
2. No telefon & HP
3. Alamat penghantaran
4. Kuantiti yang diperlukan (kg)

Terima kasih kerana melayari blog ini :)

Sabtu, 15 November 2008

PELUANG PELABURAN

Rakan-rakan yang mengikuti blog ini ditawarkan peluang pelaburan bagi mereka yang berminat untuk menternak tetapi tiada daya menjaga buat masa ini n tiada kandang. Saya tawarkan beberapa peluang pelaburan untuk berkecimpung dalam dunia kambing :)

Peluang Ternakan kambing jamnapari/anglo nubian/saanen. Beli masa umur 3-4 bulan dengan harga RM500.00 dan jual setahun dari sekarang pada saya ngan harga RM600.00. Pulangan 20%. Kos makan, minum, ubat dan pekerja, saya tanggung dalam tempoh tersebut.


PERJANJIAN SAH DISEDIAKAN DIANTARA PELABUR DAN PENTERNAK. Sila emel pertanyaan anda ke mahadir@mtz.com.my atau mtzventures@gmail.com.

Khamis, 13 November 2008

KAMBING FERAL AKIKAH TIBA LAGI

Tanggal 11 November lalu, tiba lagi kambing dari Australia. Kali ini kambing Feral. Kali ini juga pembekal baru yang hantar. Para penternak yang dah order berpuas hati kerana saiz kambing kali ini dalam 35-40 kg. campur-campur gak lah. Teman dah amik gambar tapi tak berkesempatan nak download ke PC. Tapi kat cni ada teman bagi harga kambing Feral untuk akikah bagi yang berminat. Hubungi 019-2236364.



Sabtu, 1 November 2008

ASSALAMU'ALAIKUM :)


Apa khabar semua yang melayari blog ini. Teman create satu lagi blog bagi bloggers kambing untuk kenal mengenal antara satu sama lain. Cam biasa lah nak tunggu web site baru berjanggut ngan mamat sufian nie. Member baru kahwin.. lambat sikit warm up wat koje lain :)


Baru-baru nie teman antar kambing ke Langkawi, ada rakan baru Azri Desa namanya, adik Aziz Desa yang selalu kuar TV3 ntue :). Dia pun wat gak kambing. Kami jadi kawan baik pas ari tue teman ke Langkawi bercuti n tak sangka lak jadi serius usaha dia ternak kambing. Sape-sape kat Langkawi leh ar col dia kat 012-4591885.