Pakej Ternak Boer Betina 20 Ekor

Pakej Ternak Boer Betina 20 Ekor
RM14000

Tempahan Akikah & BBQ

Tempahan Akikah & BBQ
Hubungi @ whatsapp 0111-5060817

Program Ternak Kambing Tenusu

Program Ternak Kambing Tenusu
Pulangan 20-50% daripada pelaburan. Berminat sila hubungi Adi @ 012-6735106

Kambing Susu Meelan

Kambing Susu Meelan
Kacukan British Alpain & Saanen (Brown Saanen)

TEMPAHAN BAKA KAMBING SAANEN FULLBLOOD AUSTRALIA Minimum Order 30 ekor

TEMPAHAN BAKA KAMBING SAANEN FULLBLOOD AUSTRALIA Minimum Order 30 ekor
PEJANTAN SAANEN RM4500 & BETINA SAANEN RM4500

TEMPAHAN BAKA DORPER AUSTRALIA

TEMPAHAN BAKA DORPER AUSTRALIA
Dorper Purebreed Jantan RM3500, Dorper Betina Black Head RM1900 & Dorper White Head RM1600

JUALAN BAKA BOER BETINA KEPALA @ BADAN TOMPOKAN COKLAT

JUALAN BAKA BOER BETINA KEPALA @ BADAN TOMPOKAN COKLAT
HARGA BORONG RM750 - RM850 SEKOR

TERKINI : JUALAN BAKA PEJANTAN JAMNAPARI MUDA

TERKINI : JUALAN BAKA PEJANTAN JAMNAPARI MUDA
REGE BORONG RM600 - RM850 SEKOR

HUBUNGI KAMI

Ladang :
MTZ Farm, Tebuk Mualaf, Kampung Selabak Dalam, 36000 Teluk Intan, Perak.
Tel : 0111-5060817

Pejabat :
MTZ Ventures, Lot 7977, Jalan Kampung Selabak, Kampung Selabak Dalam, 36000 Teluk Intan, Perak.

whatsapp : 012-6735106
e-mail : Mahadir

JAWATAN KOSONG (PEKERJA LADANG)

JAWATAN : Pekerja Ladang (Ternakan/Pertanian)



GAJI : RM900

TEMPAT TINGGAL : Disediakan

LOKASI LADANG : Teluk Intan, Perak

Terbuka pada warga tempatan dan asing.

Hubungi 0111 - 5060 817



PAKEJ DOA MUSTAJAB....

PAKEJ DOA MUSTAJAB....
PAKEJ PERUBATAN ALTERNATIF ISLAM JARAK JAUH ONLINE YANG TERBAIK!!!

Follow by Email

BLOG MALAYSIA

BlogMalaysia.com

HENDAK CEBURI BIDANG TERNAKAN? TIADA KAWASAN? TIADA KANDANG? ADA MODAL...

HENDAK CEBURI BIDANG TERNAKAN? TIADA KAWASAN? TIADA KANDANG? ADA MODAL...
Saudara/saudari kami tawarkan khidmat menjaga kambing anda. Jadi anda beli kambing dan kami jaga. Cuma bayar RM1.50 sehari untuk seekor. Penjagaan termasuk makan, minum dan ubat-ubatan.Hubungi 012-6735106 atau emel ke mahadir198@gmail.com untuk keterangan lanjut.

PETA LOKASI

PETA LOKASI
MTZ FARM

TAG TELINGA KAMBING

TAG TELINGA KAMBING
RM150

PEMERAH SUSU KAMBING

PEMERAH SUSU KAMBING
HARGA RM750 SIAP HANTAR

LAMB FEEDER

LAMB FEEDER
RM150

NIPPLE DRINKER

NIPPLE DRINKER
RM250 @ 10 unit

SLATTED FLOOR

SLATTED FLOOR
RM40/piece ( saiz 600x500mm)

STAINLESS STEEL LAMB ROASTER

STAINLESS STEEL LAMB ROASTER
HARGA RM3333. TEMPAHAN SIAP DALAM MASA 2-3 MINGGU. UKURAN 1200 X 750 X 750 mm.

Rakan Niaga Diperlukan

Rakan Niaga Diperlukan
PULANGAN 16% SETAHUN. Hubungi Adi 012-6735106 @ mahadir198@gmail.com

KENALI BAKA KAMBING

KENALI BAKA KAMBING
KAMBING KATJANG - Kambing kacang dipercayai berasal dari Malaysia dan Indonesia. Ianya digunakan untuk keluaran daging. Kambing jenis ini mempunyai badan yang kecil dan pendek dan tanduk yang melentur ke atas dan ke belakang. Telinganya tegak ke sisi. Terdapat janggut pada kambing jantan dan jarang pada betina. Dari sisi, muka kelihatan lurus dan tirus.

BEBIRI TENUSU - CHIOS

BEBIRI TENUSU - CHIOS
Biri-Biri Chios berasal dari Chios, di kepulauan Greek dan diimport ke Cyprus pada 1949. Ia digunakan sebagai gerompok tulen untuk meningkatkan kebakaan biri-biri tempatan. Tidak dinafikan, Chios sangat sesuai untuk sistem pengeluaran intensif kerana sifat-sifat istimewanya yang matang awal, cepat membiak tanpa mengikut musim, serta banyak mengeluarkan susu. Berat badan pejantan lebih kurang 80 kg, induk betina 65 kg, dengan ekor tidak gemuk dan biasanya berbentuk kon.

KAMBING TENUSU - SAANEN

KAMBING TENUSU - SAANEN
SAANEN. Kambing ini berasal dari Lembah Saanen di Switzerland. Bulunya pendek berwarna putih atau krim dengan titik hitam di hidung, telinga dan di kelenjar susu. Hidungnya lurus dan muka berupa segitiga. Telinganya sederhana dan tegak ke sebelah dan ke depan. Ekornya tipis dan pendek.

BAKA JAMNAPARI

BAKA JAMNAPARI
JAMNAPARI. Kambing jenis Jamnapari berasal dari India. Ianya dibawa masuk ke Malaysia dengan maksud dikacukkan dengan kambing tempatan untuk membaiki populasi, genetik ternakan tempatan. Baka ini digunakan untuk keluaran daging dan juga susu (dwiguna). Pandangan dari sisi menunjukkan muka yang cembung (Roman nosed) dan mempunyai telinga yang panjang dan melampai ke bawah.

BAKA ANGLO NUBIAN

BAKA ANGLO NUBIAN
ANGLO NUBIAN. Baka Anglo Nubian mempunyai sifat-sifat baka Zariby (Nubian) dari Mesir dan juga baka Jamnapari dari India. Kambing ini disifatkan sebagai tahan lasak dan mudah sesuai dengan alam sekitar. Selain dari pengeluaran daging, baka ini juga boleh digunakan untuk pengeluaran susu (dwiguna). Kambing jenis ini berbadan besar dan mempunyai telinga yang panjang dan melampai ke bawah. Hidung kambing jenis ini melengkung ke bawah dan mempunyai kaki yang panjang dengan purata ketinggian badannya 80 s.m. Kebiasaannya kambing Anglo Nubian tidak mempunyai tanduk tetapi mempunyai bulu badan yang pendek. Warna bulu ialah coklat kemerahan tompok-tompok kemerahan seperti warna rusa, coklat putih, warna gelap atau kombinasi warna-warna tersebut.

KENALI BAKA BEBIRI

KENALI BAKA BEBIRI
BEBIRI DORPER. Baka ini berasal dari Afrika selatan. Ianya adalah hasil kacukan antara bebiri baka Dorset Horn dengan baka Blackhead Persian.

KURSUS PENGURUSAN TERNAKAN KAMBING (TAHAP 1 & 2)

KURSUS PENGURUSAN TERNAKAN KAMBING (TAHAP 1 & 2)
LADANG INFOTERNAK

WAKIL JUALAN KAMBING AKIKAH

PERAK DARUL RIDZUAN

SMS KAMI @ 012-6735106 DAN AKAN KAMI MAKLUMKAN WAKIL JUALAN AKIKAH TERDEKAT UNTUK SAUDARA SAUDARI


PENDAFTARAN KEMENTERIAN KEWANGAN

PENDAFTARAN KEMENTERIAN KEWANGAN
Daftar MOF, Taraf Bumiputera, Tambah Bidang dan Mohon Kad Pintar. Hubungi Adi 012-6735106

Isnin, 20 Disember 2010

KAMI PERLUKAN BOER BETINA KEPALA COKLAT

Salam

Kami perlukan boer betina kacukan .

Kepala merah/coklat dan bulu licin.

Berat 25-30kg. Umur 6-12 bulan

Ada stok bagitau teman @ 019-2236364

Rabu, 15 Disember 2010

JUALAN BAKA KACUKAN KAMPUNG




Salam. Jualan Baka kacukan kampung

1) Jantan/betina (umur dalam 6 bulan) - RM550 sekor

2) Betina Bunting - RM650 sekor

3) Ibu dan Anak - RM800 sekeluarga :)

Apa pun col teman 019-2236364 @ mahadir198@gmail.com

KOPERASI PENTERNAK PENTERNAK KAMBING PERAK BERHAD




Salam semua. Nak bagitau dalam 2-3 minggu ini akan tertubuh KOPERASI PENTERNAK-PENTERNAK KAMBING PERAK BERHAD

Antara tujuan dia ialah memasarkan hasil ternakan Penternak Perak dan juga mencari jalan mengurangkan kos makanan kambing yang ditanggung penternak ketika ini. Apa pun Lembaga Koperasi akan berbincang bagi mengenal pasti masalah penternak dan mencari jalan dalam usaha membantu penternak Perak.

Untuk makluman, Penasihat Koperasi ialah Dr Linda dan En Halim wakil SKM Perak amat2 membantu pihak koperasi dalam merealisasikan penubuhan Koperasi ini
Untuk makluman juga, bayaran fee kemasukan RM50 seorang seumur hidup dan saham minimum sebanyak RM100 seorang dan jumlah saham maksimum tidak melebihi 1/5 dari nilai saham semasa Koperasi.
SEMOGA PENUBUHAN KOPERASI PENTERNAK KAMBING PERAK BERHAD DAPAT MEMBANTU DAN MENINGKAT PENGELUARAN KAMBING TEMPATAN DAN JUGA TARAF HIDUP PENTERNAK PERAK. AMIEENNN....

Selasa, 14 Disember 2010

MENCARI KAMBING JANTAN 20-45 KG

Salam semua... saya mencari kambing jantan tak kira baka apa pun.

Harga tawaran RM12/kg... mohon hubungi saya kalau ada stok atau email ke mahadir198@gmail.com

dan.... kalau ada yang nak tutup kandang kambing boer bagitau yea.. tqsss...

Isnin, 13 Disember 2010

JUALAN DORPER BETINA


Salam... stok Dorper betina akan tiba dari Australia.

Sila wat tempahan. Harga RM1200-1300 sekor.

JUALAN PEJANTAN BOER FB DAN ANGLO

Salam

Ni ada 2 ekor taiko MTZ dibuka untuk jualan, cantik dan hensem gak depa ni ngalahkan shahruk khan.. bab main lak pehhh... ( alamak ... tuuuttt)...



Harga Teman : RM2500 Kawe pulak RM3000 ada berani??

Ini pulak anak hasil 'seni' depa... :)


Selasa, 23 November 2010

JUALAN BORONG FERAL

Salam. Sejajar dengan kenaikan harga matawang Australia serta ketidakstabilan stok dari Australia pihak kami terpaksa menaikkan harga Feral seperti berikut :

Harga feral borong xKLIA ( TAK PILIH)) - RM460.00 seekor

Harga Feral cukup umur xKLIA (PILIH) - RM480.00 seekor

Harga Feral xFarm cukup umur - RM500.00 seekor

JUALAN KAMBING SAANEN

Salam semua

Saanen Jantan (6-12 bulan) Fullblood RM2000

Saanen Betina Cross ( 35-40kg) - RM1600.00
( susu ada dalam 1kg)

Hubungi 019-2236364 untuk sebarang tempahan.

Rabu, 27 Oktober 2010

SHIPMEN TERAKHIR SEBELUM DEEPAVALI DAN AIDIL ADHA

Salam. Sila buat tempahan dan bayaran deposit bagi yang belum membuat tempahan Feral dan Biri2.

2 November 2010 - feral

9 November 2010 - Biri2

Hubungi teman untuk tempahan 019-2236364

Selasa, 19 Oktober 2010

BOER KEPALA COKLAT...


Salam semua... Jualan murah boer betina kepala coklat

TEMPATAN : RM500 sekor

IMPORT : RM750 sekor

BERAT 20-30 KG

Hubungi 019-2236364

Ahad, 17 Oktober 2010

PEJANTAN SAANEN UNTUK DIJUAL... ADA CERTIFICATE

Salam... Pejantan saanen untuk dijual. Ada sijil kelahiran... Harga tawaran RM5000... ada berani....???

JADUAL SHIPMEN MENJELANG DEEPAVALI DAN RAYA AIDILADHA

Salam berikut shipment untuk kambing Feral akikah

OKTOBER 2010
1) 19 Oktober 2010 - Jam 11 malam
2) 26 Oktober 2010 - Jam 11 malam

NOVEMBER 2010
1) 2 November 2010 - Jam 11 Malam
2) 9 November 2010 - Jam 11 malam

Sila confirm secepat mungkin untuk tempahan stok. Boleh ambil serendah 5 ekor. Harga berdasarkan kuantiti pengambilan feral di KLIA. Hubungi teman, 019-2236364

Rabu, 13 Oktober 2010

SHIPMEN MINGGU DEPAN... 20 Okt 2010

Salam semua... Shipmen minggu depan pada 20 Oktober 2010... ada 5 kotak @ 400 ekor untuk booking.

Isnin, 11 Oktober 2010

SHIPMEN TERDEKAT...

Salam semua... shipmen terdekat Feral pada

14 Oktober 2010 - jam 10 malam

15 Oktober 2010 - jam 10 malam

16 oktober 2010 - jam 10 malam

Tempahan.... sila hubungi Adi 019-2236364

Sabtu, 2 Oktober 2010

SHIPMENT TERDEKAT FERAL & BIRI2...

Salam .... Berikut shipmen terdekat minggu nie..

6 Oktober 2010 - Jam 8.30 malam FERAL

7 Oktober 2010 - Jam 10.30 malam BIRI-BIRI

Nak dapatkan stok Feral & Biri2 Akikah... hubungi teman 019-2236364

Selasa, 31 Ogos 2010

TARIKH SHIPMENT MASUK...

)Salam semua. Berikut adalah tarikh shipment Feral & Bebiri Akikah....

30 September 2010 - 5 crate (9 malam)
30 September 2010 - 1 crate (10 malam)

Sila hubungi saya untuk sebarang tempahan. Saiz 30-45 (campur2 dalam 1 deck - 90% atas 35kg) .

Adi 019-2236364

Isnin, 9 Ogos 2010

BIRI-BIRI MERINO XKLIA


Salam semua. 11 Ogos ini akan tiba shipmen biri-biri Merino. Berat 38-55kg. Harga xKLIA bermula RM550-RM480. Ikut jumlah order.

Hubungi teman untuk makluman lanjut. 019-2236364

Selasa, 27 Julai 2010

INFAQONLINE....


Salam. Mohon jasa baik semua pembaca blog ini agar dapat memberi sedikit infaq ke atas pembinaan Masjid dan Kompleks Islam yang akan didirikan di Teluk Intan, Perak.

Butiran lanjut mohon layari http://www.infaqonline.com.my/

Terima kasih

Khamis, 22 Julai 2010

TAWARAN TEMPAT BAKAR BBQ




Salam. Saudara saudari sedang mencari tempat bakar BBQ kambing?

Kami sedia untuk sedara sedari... adakan pulus jer... rege RM2000 (penghantaran percuma di Lembah Kelang)

saiz : panjang 6 kaki dan lebar 2 kaki

dapur arang dan elektrik

boleh diset kepada auto dan semi auto tapi bukan autopilot ekkk... :)

Rabu, 21 Julai 2010

SHIPMENT TERDEKAT... 27 JULAI 2010

Salam semua. Shipment terdekat pada 27 Julai 2010.

Ada 240 Feral dan 156 biri-biri untuk ditempah.

feral/biri avg 38kg (33-45kg)

Harga Feral xKLIA RM430-RM450 sekor

Harga Biri2 xKLIA RM480-RM500 sekor

Hubungi teman untuk tempahan 019-2236364

Jumaat, 16 Julai 2010

Lokasi Kandang Teman



Salam... sape2 nak datang tipon teman dulu yea... tq :)

SHIPMEN 20 JULAI 2010

Salam semua.

Shipmen feral Akikah akan tiba jam 10 malam 20 Julai 2010.

masih ada 500 ekor lagi Feral untuk dibooking.

Hubungi 019-2236364 untuk tempahan.

SAANEN DAH SEKALI BERANAK....




Salam. Induk Saanen dah sekali beranak ( anak baru umur 1 minggu) ada 8 ekor. Susu sekitar 1-2kg.

Dara Saanen ada 3 ekor. Sementara stok masih ada.

Harga Jualan Induk Saanen sekali beranak RM2000 seekor.

Selasa, 6 Julai 2010

SHIPMEN TERDEKAT

Salam semua. Shipmen Feral terdekat pada 8, 12 dan 13 Julai 2010.

Berat 35-45kg. Cukup umur.

Harga :

RM460 - 5 ekor
RM455 - 10 ekor
RM450 - 20 ekor
RM445 - 30 ekor
RM440 - 40 ekor
RM435 - 50 ekor

Harga di atas xKLIA (ambil di Animal Hotel, Mas Cargo Village)

Sabtu, 26 Jun 2010

KAMBING KACUKAN UNTUK AKIKAH



Salam semua. Selain Kambing Feral kami juga ada kambing Jantan kacukan kampung/angl0.

Berat 35-60kg.

Harga RM14/kg xfarm Teluk Intan. Stok sentiasa ada.

Mana yang berminat hubungi saya atau 019-4086669. TQ :)

Selasa, 22 Jun 2010

BIRI BIRI KEMBALI.... 25 JUN 2010


Salam semua.... biri biri Merino untuk akikah dan sembelihan.

Harga xKLIA
30-40kg RM500e - min 10 ekor

40kg ke atas RM530e - min 10 ekor

Apa-apa hubungi teman 019-2236364

Jumaat, 11 Jun 2010

SHIPMEN 22 JUN 2010

Salam. Ada 800 ekor Feral untuk dibooking. Harga xKLIA

Berat 35-45kg
10 ekor RM460.00 sekor
20-30 ekor RM450.00 sekor
31-50 ekor RM440.00 sekor
51-80 ekor RM430.00 sekor
81 ekor ke atas - Bole bawa bincang RM

Hubungi Teman 019-2236364

Rabu, 9 Jun 2010

BRITISH ALPINE ( Kambing Tenusu)

Salam. Sesiapa yang berminat nak dapatkan kambing tenusu British Alpine boleh membuat tempahan sekarang. Adi 019-2236364.

Rabu, 2 Jun 2010

UPDATE SHIPMEN...

Salam

Minggu nie - 2 dan 3 Jun 2010 Biri-biri merino ( Harga RM530-RM550 xKLIA)

- 3 Jun 2010 Feral (RM440-RM470e xKLIA)

Minggu Depan - 7-9 Jun Feral (RM440-RM470e xKLIA)

Sebarang tempahan, Hubungi Teman 019-2236364

Sedikit Coretan dan Gambar Melbourne 24-26 Mei 2010





Salam semua. Ini ada sedikit pasal gambar Kapal Kargo atau lebih dikenali sebagai Freighter.

Gambar 1 : Sofa (ada 6 biji je dalam pesawat ni)
Gambar 2 : Bilik Tido Pilot
Gambar 3 : Microwave (self service dalam kapal ni - xde awek cun nak layan, semua jantan :) )
Gambar 4 : Bilik Air ( sori tersnap hehe..)





Isnin, 31 Mei 2010

BIRI-BIRI MERINO AKIKAH (2 dan 3 Jun 2010)

Salam semua. Tempahan di buka untuk biri-biri Merino Akikah. Cukup umur.

Berat 35-45kg

Harga RM540 - xKLIA

Hubungi 019-2236364 untuk tempahan... Jangan ketinggalan

Selasa, 25 Mei 2010

Salam dari Melbourne, Australia...

Salam semua. Tunda lagi kapal terbang nie, shipmen sampai ke KLIA dalam kul 4am waktu malaysia, Khamis 27 Mei 2010.

Ini diluar bidang kuasa teman bab kapal delay nie... teman pun tersadai sehari lagi kat cni ngan suhu 11' celcius. Sejuk giler malam tadi tak leh nak tido, dah le selimut kurang tebal walau dah lipat 2 kali... malam ni alamat cari selimut tebal lagi lah...

sat lagi masuk isyak dalam 6.45pm... cni dah gelap dah....

Untuk makluman 800 ekor feral dah habis ditempah... kalau ada yang berminat walau nak amik 10e pun di KLIA kena tunggu minggu depan yea...

adios...

Jumaat, 21 Mei 2010

SHIPMENT TUNDA KE 26 MEI 2010

Salam semua, shipmen Feral tunda ke 26 Mei 2010. Bagi yang belum wat tempahan hubungi saya segera, diskaun hebat untuk yang bayar upfront... tqqss....

Sabtu, 15 Mei 2010

TEMPAHAN SHIPMEN 25 MEI 2010


Salam... Shipmen Feral akan sampai pada 25 mei 2010, jangka dalam kul 9 malam selasa tue.

Kalau ada yang berminat boleh wat tempahan. Harga bagi pengambilan minimum 10 ekor RM460 sekor. Kalau amik banyak bolehlah bincang lagi harga tue... Permit dan transport kita boleh uruskan dengan bajet yang tuan mampu dan berpatutan.

Cubalah tuan/puan ngan cara trading ni, simpan dalam 2-4 minggu untuk jualan akikah dan daging. Ini fast income ngan syarat kita wat marketing seumpamanya pasang sign bod tepi jalan ngan saiz sesuai ngan halaju tepi jalan tue... maksudnya lagi laju kenderaan lalu kat ctu kena la lagi beso signbodnyer, kalu tidak sepintas lalu je la dia nampak gambar kambing tue. At least ngan cara nie leh tambah dan subsidi ternakan baka mahupun tambahan pendapatan kita.

Rindu la plak kat Mesia...







Pas drafting kambing Feral, esoknya loading ke dalam Mas Kargo sekali ngan 4 ekor kuda masa tue. Sejuk masa tu boleh tahan lah... eh tak boleh tahan daa...
Kitaorang setiap 2 minggu sekali bawa shipmen dari Melbourne, izin Allah semua lancar 800 ekor dalam satu shipmen. Kitaorang ke sana setiap 2 minggu nak makesure semua ikut spec dan at least tahu barang camana sampai... Mat salleh ni bukannya boleh lepa bagi 100% percaya... kena pantau gak...

Flight delay selasa lepas ni dari kul 5pm sana lajak ke 7pm. Apa pun Alhamdulillah kita orang selamat sampai Mesia jam 1.30am 12 Mei 2010 :)

Drafting Kambing Feral




Teman pi sana Ahad, sempat zohor/asar kat cni. Sampai sana kul 11 malam waktu Australia, cni baru kul 9pm. Pas solat kat Airport, Haji Mohamad bawa kami balik umah dia.

Hari kedua, kami drafting kambing Feral masukkan dalam paddock dalam 26-28 ekor satu deck dengan saiz average 38-40kg. maknanya ada yang 33 dan ada yang sampai 50 kg. Kumpul2 dapat dalam 7 create iaitu dalam 553 ekor Feral. Ada 300 ekor lagi, tapi lewat sehari pasal jalan keluar nak bawa kambing tu rosak.. aduhhh... kalau idak boleh gak bawak balik 10 kotak. Dalam 800 ekor gak tue...

InsyaAllah 18 Mei ini ada masuk 4 kotak lagi dalam 330 ekor, balance yang tak sempat sampai tue...

MELBOURNE - I'M BACK...


Salam semua. Teman baru balik dari Melbourne. Pi ngan sifu teman :) Paizal. Hari pertama sampai tak le sejuk sangat suhu kat 16' celcius. Hari kedua jatuh ke 9' celcius mak datuk... sejuk nyer kau.....
Alhamdulillah tumpang umah Haji Mohamad (karkun), orang Indonesia, isteri dia orang Turki tapi xde kat umah balik kampung. Apalagi bermaharaja lela la kami bujang trang tang... hehe...

Jumaat, 7 Mei 2010

JUALAN FERAL MURAH.. MURAH...

Salam semua .. Feral berat avg dalam 20kg... Harga Borong RM320 sekor...

Ternakan di Tanjong Karang Selangor...

Meh la ramai-ramai...

Ahad, 2 Mei 2010

SHIPMEN TERDEKAT 11 MEI 2010

Salam semua. Sila buat tempahan untuk shipmen Feral Akikah terdekat iaitu pada 11 Mei 2010/

Harga RM460 (10 ekor)

Harga RM455(20 ekor)

Harga RM450(30 ekor ke atas)

Semua harga di atas xKLIA. TQ 019-2236364

Selasa, 20 April 2010

KAMBING FERAL X CUKUP UMUR

Salam semua. Ternakan sedia ada untuk barbeku.

Berat dalam 20-30kg.

Harga Borong RM360-RM400 sekor.

Tipon teman 019-2236364. Stok kat tantong kalang shelangor...

Selasa, 13 April 2010

BOER KACUKAN F4

Salam. Stok Boer F4 dalam 30 ekor. Harga RM850 sekor. Harga Borong RM800 sekor. Hubungi Adi 019-2236364.

Rabu, 24 Mac 2010

SHIPMEN FERAL 6 APRIL 2010

Salam semua. Sila buat tempahan untuk Feral Akikah bagi Freighter Melbourne awal April 2010.

Avg berat 40kg (35-45kg) RM460.00

Avg berat 35kg (30-40kg) RM430

Avg berat 30kg (25-33kg) RM410.00

Avg berat 25kg (20-28kg) RM350.00

Hubungi Adi 019-2236364

Penghantaran boleh diuruskan kemana sahaja di Semenanjung asalkan tuan pembeli sanggup bayar :)

Jumaat, 19 Mac 2010

Teman di Pasir Putih Kelatee....

salam semua penternak... teman akan berada di Pasir Putih, kelantan pada sabtu (20 mac 2010).

Sesiap yang ingin jumpa kawe boleh datang ke Pasir Putih untuk bertanya dan berbincang pasal shipmen KAMBING FERAL AKIKAH.....

nO TEMAN 019-2236364....JUPO MU DI SANE....

Selasa, 16 Mac 2010

SHIPMEN FERAL DAN BIRI-BIRI

Salam semua. Shipmen Feral dan Biri-biri bulan ini jangka tiba 23 & 30 Mac 2010.

Sila buat tempahan dengan hubungi saya di 019-2236364.

Berat Feral 30-45kg. Biri2 30-60kg.

Harga Feral xKLIA RM460.00 sekor dan Biri2 RM530.00 sekor

Adios...

Selasa, 9 Februari 2010

PERLUKAN BOER KACUKAN KEPALA COKLAT

SPESIFIKASI

1. KAMBING BOER KACUKAN
2. BERKEPALA COKLAT
3. BERAT MINIMUM 25KG

KAMI PERLUKAN DENGAN SEGERA. HUBUNGI ADI 019-2236364

Ahad, 7 Februari 2010

DOPPER CROSS

DOPPER CROSS betina. Harga RM900.00. Stok sedia ada sebanyak 30 ekor. Ternakan ada di ladang kami Sungai Nilam, Behrang. Berminat coll saya 019-2236364.

FERAL 30-35 KG HANYA RM430

FERAL berat dalam 30-35. Harga borong RM430 seekor. Stok ada dalam 200 ekor. Ternakan di Sungai Gulang-Gulang Tanjong Karang. Berminat col saya 019-2236364

Sabtu, 16 Januari 2010

HARGA BARU FERAL DAN BIRI2 MERINO

Salam semua. Harga borong baru Feral average 40kg RM480 seekor dan Biri2 Merino 35-60kg RM510 xKLIA.

Berminat hubungi saya - Adi 019-2236364.

Ahad, 3 Januari 2010

SELAMAT TAHUN BARU MASEHI 2010...

SELAMAT tahun baru semua eh...... Awal Muharam tak lak sebut... masa tu tak update blog... apa pun selamat tahun baru hijrah dan masehi

Sibuk sangat kebelakangan nie... Apa pun untuk pengetahuan semua, sekarang nie dah ada 2 shipmen iaitu dari Melbourne dan sedia ada dari Perth... mungkin pas nie ada 2 @ 3 destinasi baru... doa2kan insyaAllah....

Untuk shipmen dari Perth tak banyak Feral bawa masuk dalam 92 ekor jer... saiz diantara 30 -45kg. Campur.. harga sama RM450 sekor.

Manakala shipmen dari Perth minimum kita orang bawa masuk dalam 320 ekor feral. Ada 3 saiz iaitu :

Berat Feral 25 - 30kg RM380.00
Berat Feral 31-40kg RM440.00 dan
Berat Feral 40kg ke atas RM460.00

Tapii kat atas tu harga borong, minimum 10 ekor xKLIA.... kalau nak order bgtau yea...

Untuk makluman semua... dah ramai yang wat biz kambing nie secara trading dan menjurus kepada penjualan daging atau akikah.... Breeding boleh tapi kos amat tinggi dan pulangan dia lambat tapi lumayan kalau ada BUYER n x KOJOI.... hehehe.... jangan marah yea...

TAPI kambing potong nie (akikah/pedaging) masuk kandang je terus jual... MASYUKKK.... beb....